Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-06-2023
Wszyscy uwielbiamy słodkości. Nie znam osoby, która powiedziałaby, że nie lubi łakoci. A dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny i do tego zdrowy deser, który polubią nawet dzieci!
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 161
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4221
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8734
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 161
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4221
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8734
Składniki
Mleko migdałowe gotujemy, dodajemy tapiokę i całość gotujemy na wolnym ogniu bez przykrycia przez około 20 minut. Od czasu do czasu mieszamy żeby masa nie przywarła. Ugotowaną tapiokę odkładamy na bok.
Truskawki myjemy, kroimy na mniejsze części. Przekładamy do garnuszka, lekko podlewamy wodą i gotujemy aż się rozpadną.
Do pucharków przekładamy najpierw tapiokę, potem truskawki. Schłodzony deser dekorujemy świeżą miętą.