Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-06-2023
Wszyscy uwielbiamy słodkości. Nie znam osoby, która powiedziałaby, że nie lubi łakoci. A dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny i do tego zdrowy deser, który polubią nawet dzieci!
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 58
Niezwykle proste w wykonaniu ciasto z kilku składników. Dzięki dodatkowi coli...
Odsłon: 2462
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 42
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 58
Niezwykle proste w wykonaniu ciasto z kilku składników. Dzięki dodatkowi coli...
Odsłon: 2462
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 42
Składniki
Mleko migdałowe gotujemy, dodajemy tapiokę i całość gotujemy na wolnym ogniu bez przykrycia przez około 20 minut. Od czasu do czasu mieszamy żeby masa nie przywarła. Ugotowaną tapiokę odkładamy na bok.
Truskawki myjemy, kroimy na mniejsze części. Przekładamy do garnuszka, lekko podlewamy wodą i gotujemy aż się rozpadną.
Do pucharków przekładamy najpierw tapiokę, potem truskawki. Schłodzony deser dekorujemy świeżą miętą.