Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-06-2023
Wszyscy uwielbiamy słodkości. Nie znam osoby, która powiedziałaby, że nie lubi łakoci. A dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny i do tego zdrowy deser, który polubią nawet dzieci!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Mleko migdałowe gotujemy, dodajemy tapiokę i całość gotujemy na wolnym ogniu bez przykrycia przez około 20 minut. Od czasu do czasu mieszamy żeby masa nie przywarła. Ugotowaną tapiokę odkładamy na bok.
Truskawki myjemy, kroimy na mniejsze części. Przekładamy do garnuszka, lekko podlewamy wodą i gotujemy aż się rozpadną.
Do pucharków przekładamy najpierw tapiokę, potem truskawki. Schłodzony deser dekorujemy świeżą miętą.