Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-06-2023
Wszyscy uwielbiamy słodkości. Nie znam osoby, która powiedziałaby, że nie lubi łakoci. A dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny i do tego zdrowy deser, który polubią nawet dzieci!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 212
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 352
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 212
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 352
Składniki
Mleko migdałowe gotujemy, dodajemy tapiokę i całość gotujemy na wolnym ogniu bez przykrycia przez około 20 minut. Od czasu do czasu mieszamy żeby masa nie przywarła. Ugotowaną tapiokę odkładamy na bok.
Truskawki myjemy, kroimy na mniejsze części. Przekładamy do garnuszka, lekko podlewamy wodą i gotujemy aż się rozpadną.
Do pucharków przekładamy najpierw tapiokę, potem truskawki. Schłodzony deser dekorujemy świeżą miętą.