Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kakaowy biszkopt przełożony mlecznym kremem i polany czekoladą :) Przepis na to ciasto znalazłam w internecie.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 581
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 754
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 248
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 581
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 754
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 248
Składniki
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.
Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną, i przykryć drugą częścią biszkoptu. Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.