Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste - naprawdę, szybkie ciacha bez cukru, glutenu i innych takich ;) Przepis na 6 szt
Foremka na mufinki, tarka o grubych oczkach, piekarnik
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 263
Królowa grilla :)
Odsłon: 66
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 60
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 263
Królowa grilla :)
Odsłon: 66
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 60
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Do formy na mufinki wsypuję płatki owsiane (bezglutenowe): na 1 ciacho 1 płaska łyżka płatków. Do każdej foremki dodaję po 1 łyżeczce masła orzechowego. Mieszam już w foremce dociskając do dna - formuję w ten sposób spód.
Na tarce o grubych oczkach trę umyte i obrane jabłka. Mieszam je z cynamonem i nakładam : po 1 łyżce na 1 ciacho. Posypuję posiekanymi orzechami i płatkami migdałowymi. Nie dodaje cukru, miodu itp. Jeśli musisz, to dopasuj do własnego smaku i dodaj jakieś słodzidlo.
Piekę w 175 stopniach góra dół 20 minut. I gotowe ;) Dla tych co na diecie, dla tych co nie mogą (…) i tych co chcą zdrowo ;)