Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne mini pączki z jogurtem. Przepis jest szybki, wystaczy połączyć kilka składnków i możemy smażyć…
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12217
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12217
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Składniki
Do jajek dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz szczyptę soli i mieszamy do momentu rozpuszczenia cukru.
Teraz dodajemy startą skórkę z cytryny i jogurt . Następnie łączymy proszek do pieczenia z mąką i przesypujemy do miski z jogurtem. Na koniec dodajemy spirytus i całość dokładnie łączymy ze sobą.
W garnku rozgrzewamy olej. Bierzemy dwie łyżki dużą oraz małą i moczymy w rozgrzanym oleju. Na czubek 1/3 dużej łyżki nabieramy ciasto i małą zgarniamy do rozgrzanego tłuszczu.
Smażymy na złoty kolor z dwóch stron Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy. Posypujemy cukrem lub cukrem pudrem. Gotowe… Smacznego