Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne mini pączki z jogurtem. Przepis jest szybki, wystaczy połączyć kilka składnków i możemy smażyć…
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7031
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30580
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29318
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7031
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30580
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29318
Składniki
Do jajek dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz szczyptę soli i mieszamy do momentu rozpuszczenia cukru.
Teraz dodajemy startą skórkę z cytryny i jogurt . Następnie łączymy proszek do pieczenia z mąką i przesypujemy do miski z jogurtem. Na koniec dodajemy spirytus i całość dokładnie łączymy ze sobą.
W garnku rozgrzewamy olej. Bierzemy dwie łyżki dużą oraz małą i moczymy w rozgrzanym oleju. Na czubek 1/3 dużej łyżki nabieramy ciasto i małą zgarniamy do rozgrzanego tłuszczu.
Smażymy na złoty kolor z dwóch stron Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy. Posypujemy cukrem lub cukrem pudrem. Gotowe… Smacznego