Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty i tani przepis na domowe mini pączki
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 158
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 158
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Składniki
Serek należy wymieszać z rozbitymi jajkami. Mieszając powoli widelcem dodawać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dokładnie wymieszaną masę odkładamy na chwilę w ciepłe miejsce.
W tym czasie rozgrzewamy w garnku olej roślinny. Temperatura powinna oscylować w okolicach 175 stopni Celcjusza. Ciasto wkładamy delikatnie porcjami do oleju niewielką łyżką. Co jakiś czas maczamy łyżkę w odlanym do osobnej miseczki oleju. Zapobiegnie to przyklejaniu się do niej ciasta.
Pączki smażą się chwilę, a ich kolor wskaże nam, że są już gotowe do wyjęcia i odsączenia na papierowych ręcznikach. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. Inne przepisy i nie tylko znajdziecie na blogu linkowanym pod wpisem.