Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie pączki a właściwie mini pączki z serkiem mascarpone, na proszku do pieczenia, bez drożdży.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19180
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13006
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1635
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232058
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19180
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13006
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1635
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232058
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową, sól, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy i wymieszać te składniki łyżką. Następnie dodać serek mascarpone, jajka, wódkę i aromat waniliowy. Wymieszać dokładnie wszystko łyżką. Powinno powstać dość gęste i kleiste ciasto. W garnku (można też użyć głębokiej patelni) rozgrzać sporą ilość oleju (ok. 3/4 litra). Ręce zwilżyć olejem i formować mniej więcej okrągłe pączki i wrzucać je na gorący tłuszcz. Pączki smażyć kilka minut na małym płomieniu. Pączki powinny się same obracać w trakcie smażenia i ładnie zaokrąglić. Rumiane pączki wykładać na talerz przykryty papierem do pieczenia. Usmażone pączki lekko przestudzić i jeszcze ciepłe obtoczyć w cukrze pudrze.