Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie pączki a właściwie mini pączki z serkiem mascarpone, na proszku do pieczenia, bez drożdży.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1716
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8265
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252537
Polecam.
Odsłon: 1364
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1716
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8265
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252537
Polecam.
Odsłon: 1364
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową, sól, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy i wymieszać te składniki łyżką. Następnie dodać serek mascarpone, jajka, wódkę i aromat waniliowy. Wymieszać dokładnie wszystko łyżką. Powinno powstać dość gęste i kleiste ciasto. W garnku (można też użyć głębokiej patelni) rozgrzać sporą ilość oleju (ok. 3/4 litra). Ręce zwilżyć olejem i formować mniej więcej okrągłe pączki i wrzucać je na gorący tłuszcz. Pączki smażyć kilka minut na małym płomieniu. Pączki powinny się same obracać w trakcie smażenia i ładnie zaokrąglić. Rumiane pączki wykładać na talerz przykryty papierem do pieczenia. Usmażone pączki lekko przestudzić i jeszcze ciepłe obtoczyć w cukrze pudrze.