Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne pączki w wersji pieczonej. Słodkie ciasto i kwaśne wiśnie – to naprawdę wspaniałe połączenie !
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115450
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7859
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1342
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1224
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115450
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7859
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1342
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1224
Składniki
1.Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą gładką masę. 2. Do małej miseczki wsypujemy pokruszone drożdże, łyżeczkę cukru waniliowego i 2-3 łyżki ciepłego mleka. Mieszamy do rozpuszczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10. 3. Do dużej miski przesiewamy mąkę, mieszamy z budyniem. Wlewamy zaczyn drożdżowy, mleko i roztopione przestudzone masło. 4. Zarabiamy gładkie i elastyczne ciasto. 5. Blaszkę wykładamy papierem , a piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. 6. Ciasto dzielimy na małe części, z każdej formujemy płaski placuszek. Na środek nakładamy dżem. Zawijamy jak knedle i formujemy kulki. Układamy na blaszce. 7. Wierzch pączków smarujemy mlekiem. 8. Pieczemy ok. 15 min do lekkiego zarumienienia. Przestudzone pączki można udekorować lukrem lub czekoladą