Do góry

Desery Przepis na:

Mini pączusie z twarogiem

Mini pączusie z twarogiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 1707

Dodano:

Odsłon: 8108

Szybkie, puszyste, delikatne, wilgotne w środku i przepyszne mini pączusie z twarogiem. Polecam!

Składniki

  • 250g mielonego twarogu
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jaja
  • olej do smażenia + 1 łyżeczka spirytusu
  • cukier puder do posypania
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

    W misce umieścić wszystkie składniki. Całość wymieszać i zagnieść.

    Z zagniecionego ciast wycinać (np. kieliszkiem) pączusie. Wygładzić dłońmi.

    Olej wraz z łyżeczką spirytusu mocno rozgrzać. Smażyć pączki na złoty kolor. Gdy będą rumiane wyjmujemy na ręcznik papierowy. Jeszcze ciepłe oprószyć cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń