Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny torcik bezowy z kremem malinowym i mrożonymi malinami.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1267
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2261
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1267
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2261
Składniki
W misce ubijamy na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Kiedy piana zaczyna być sztywna stopniowo dodajemy cukier a na sam koniec mąkę ziemniaczaną. Miksujemy na najwyższych obrotach aż masa będzie sztywna i lśniąco biała.
Z papieru do pieczenia wykrawamy 3 koła o wymiarze 20 cm. Masę dzielimy na 3 i formujemy na papierze blaty bezowe. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 130 stopni przez 40 minut. Następnie wyjmujemy odlepiamy ze spodu papier do pieczenia i przyrządzamy krem.
Krem gotowy robimy wg przepisu na opakowaniu zapewne będzie on na 500 ml śmietanki dodajemy kilka malin wcześniej rozmrożonych. Układamy pierwszy blat następnie krem, kolejny blat oraz krem i przykrywamy trzecim blatem. Układamy mrożone maliny i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.