Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7796
Dodano: 31.03.2018
Odsłon: 6564
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
W misce ubijamy na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Kiedy piana zaczyna być sztywna stopniowo dodajemy cukier a na sam koniec mąkę ziemniaczaną. Miksujemy na najwyższych obrotach aż masa będzie sztywna i lśniąco biała.
Z papieru do pieczenia wykrawamy 3 koła o wymiarze 20 cm. Masę dzielimy na 3 i formujemy na papierze blaty bezowe. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 130 stopni przez 40 minut. Następnie wyjmujemy odlepiamy ze spodu papier do pieczenia i przyrządzamy krem.
Krem gotowy robimy wg przepisu na opakowaniu zapewne będzie on na 500 ml śmietanki dodajemy kilka malin wcześniej rozmrożonych. Układamy pierwszy blat następnie krem, kolejny blat oraz krem i przykrywamy trzecim blatem. Układamy mrożone maliny i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Akademia 03 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo ładny!3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 31 marca 2018Zgłoś do usunięcia
wygląda wspaniale :D2 Kto głosował? | Odpowiedz