Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny torcik bezowy z kremem malinowym i mrożonymi malinami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4916
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4916
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Składniki
W misce ubijamy na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Kiedy piana zaczyna być sztywna stopniowo dodajemy cukier a na sam koniec mąkę ziemniaczaną. Miksujemy na najwyższych obrotach aż masa będzie sztywna i lśniąco biała.
Z papieru do pieczenia wykrawamy 3 koła o wymiarze 20 cm. Masę dzielimy na 3 i formujemy na papierze blaty bezowe. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 130 stopni przez 40 minut. Następnie wyjmujemy odlepiamy ze spodu papier do pieczenia i przyrządzamy krem.
Krem gotowy robimy wg przepisu na opakowaniu zapewne będzie on na 500 ml śmietanki dodajemy kilka malin wcześniej rozmrożonych. Układamy pierwszy blat następnie krem, kolejny blat oraz krem i przykrywamy trzecim blatem. Układamy mrożone maliny i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.