Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodkie i miękkie! Jednak najważniejszym jest to, jak łatwo je zrobić. Nie musisz się martwić długą listą składników ani żmudnym procesem przygotowania. Przepis jest tak prosty, że poradzi sobie z nim nawet wyjątkowo nieporadny kucharz.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10391
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5989
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12830
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10391
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5989
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12830
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Składniki
Do miski wbij jajka i dodaj serek homogenizowany. Zmiksuj krótko. Wsyp mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia. Miksuj aż powstanie gęste i jednolite ciasto.
Zwilż dłonie wodą i formuj niewielkie kulki z ciasta. Układaj je na desce lub blacie posypanym odrobiną mąki. W garnku rozgrzej olej. Wkładaj pączki partiami do tłuszczu. Smaż je przez około 2 minuty z każdej strony aż uzyskają złoty kolor.
Wyjmij usmażone pączki za pomocą łyżki cedzakowej i osusz na papierowym ręczniku, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Następnie posyp je cukrem pudrem.