Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miniserniki z kajmakiem, podane z sorbetem malinowym i świeżymi owocami. Przepis pochodzi z 492. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 577
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3674
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 577
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3674
Składniki
Żelatynę rozpuścić we wrzątku (wystarczy pół szklanki). Twaróg dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa lub przetrzeć przez sito. Połączyć z kajmakiem. Dodać przestudzoną żelatynę. Wymieszać i przełożyć do foremek na panna cottę (można użyć zwykłych filiżanek). Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Zamrożone maliny przełożyć do robota. Posłodzić cukrem pudrem i zmiksować.
Miniserniki wyjąć z foremek (jeśli nie chcą wyjść, należy je na chwilę włożyć do wrzątku). Podawać z sorbetem malinowym i owocami. Udekorować miętą.