Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miniserniki z kajmakiem, podane z sorbetem malinowym i świeżymi owocami. Przepis pochodzi z 492. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 54
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 669
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10912
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2337
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 54
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 669
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10912
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2337
Składniki
Żelatynę rozpuścić we wrzątku (wystarczy pół szklanki). Twaróg dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa lub przetrzeć przez sito. Połączyć z kajmakiem. Dodać przestudzoną żelatynę. Wymieszać i przełożyć do foremek na panna cottę (można użyć zwykłych filiżanek). Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Zamrożone maliny przełożyć do robota. Posłodzić cukrem pudrem i zmiksować.
Miniserniki wyjąć z foremek (jeśli nie chcą wyjść, należy je na chwilę włożyć do wrzątku). Podawać z sorbetem malinowym i owocami. Udekorować miętą.