Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodne ciasto zawsze się uda,polecam
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16847
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 842
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23884
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16847
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 842
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23884
Składniki
Wykonanie ciasta Margarynę i miód roztopić i ostudzić Mąkę wysypać na stolnicę dodać jaja.sodę, 2-3 łyżki kwaśnej śmietany,roztopiony miód i margarynę,zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować i upiec na złoty kolor /10-25 min./
Wykonanie masy; Ugotować kaszę mannę z 2 szkl. mleka mieszając aby się nie przypaliła wystudzić Margarynę utrzeć z cukrem dodając po 1 jajku na koniec kaszę mannę jeszcze dobrze utrzeć Na wystudzony placek wyłożyć połowę masy,drugi placek i resztę masy. Wierzch placka polać stopioną czekoladą lub polewą