Do góry

Desery Przepis na:

Miodownik

Miodownik

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1655

Dodano:

Odsłon: 8385

Niezawodne ciasto zawsze się uda,polecam

Składniki

  • mąka tortowa 3 szkl, jaja 3 szt,miód 2 łyżki, margaryna 0,5 kostki,cukier 1 szkl,soda 2 łyżeczki
  • Masa: grysikowa: margaryna 1 kostka,cukier puder 1 szkl, jaja 2 szt; kasza manna 5 łyzek; mleko 2 szkl;
  • polewa czekoladowa
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta

    Margarynę i miód roztopić i ostudzić
    Mąkę wysypać na stolnicę dodać jaja.sodę, 2-3 łyżki kwaśnej śmietany,roztopiony miód i margarynę,zagnieść ciasto i podzielić na 3 części.
    Każdą część rozwałkować i upiec na złoty kolor /10-25 min./

  2. Wykonanie masy;
    Ugotować kaszę mannę z 2 szkl. mleka mieszając aby się nie przypaliła wystudzić
    Margarynę utrzeć z cukrem dodając po 1 jajku na koniec kaszę mannę jeszcze dobrze utrzeć
    Na wystudzony placek wyłożyć połowę masy,drugi placek i resztę masy.
    Wierzch placka polać stopioną czekoladą lub polewą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 04 grudnia 2013 uwielbiam!!! u mnie funkcjonuje jako ciasto królewskie, a spotkałam się też z nazwą pszczółka:) Pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń