Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodne ciasto zawsze się uda,polecam
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8462
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 536
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8462
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 536
Składniki
Wykonanie ciasta Margarynę i miód roztopić i ostudzić Mąkę wysypać na stolnicę dodać jaja.sodę, 2-3 łyżki kwaśnej śmietany,roztopiony miód i margarynę,zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować i upiec na złoty kolor /10-25 min./
Wykonanie masy; Ugotować kaszę mannę z 2 szkl. mleka mieszając aby się nie przypaliła wystudzić Margarynę utrzeć z cukrem dodając po 1 jajku na koniec kaszę mannę jeszcze dobrze utrzeć Na wystudzony placek wyłożyć połowę masy,drugi placek i resztę masy. Wierzch placka polać stopioną czekoladą lub polewą