Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2620
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2620
Składniki
Za pomocą trzepaczki lekko ubijamy jajko. Dodajemy do niego miód oraz cukier, mieszamy. Następnie jogurt naturalny i ponownie mieszamy. Przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i na koniec roztopione masło. Łączymy do uzyskania gładkiej konsystencji. Do foremki ( u mnie silikonowa do magdalenek ) nakładamy po łyżeczce ciasta na każde wgłębienie. Pieczemy w 180 C przez ok. 12 min ( czas zależy od wielkości foremki ), gdy zaczną się zarumieniać należy je wyciągać. Studzimy i podajemy posypane cukrem pudrem lub samodzielnie.