Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4573
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1309
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 252
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34332
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 618
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4573
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1309
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 252
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34332
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 618
Składniki
Za pomocą trzepaczki lekko ubijamy jajko. Dodajemy do niego miód oraz cukier, mieszamy. Następnie jogurt naturalny i ponownie mieszamy. Przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i na koniec roztopione masło. Łączymy do uzyskania gładkiej konsystencji. Do foremki ( u mnie silikonowa do magdalenek ) nakładamy po łyżeczce ciasta na każde wgłębienie. Pieczemy w 180 C przez ok. 12 min ( czas zależy od wielkości foremki ), gdy zaczną się zarumieniać należy je wyciągać. Studzimy i podajemy posypane cukrem pudrem lub samodzielnie.