Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 821
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 228
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31461
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 469
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 821
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 228
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31461
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 469
Składniki
Za pomocą trzepaczki lekko ubijamy jajko. Dodajemy do niego miód oraz cukier, mieszamy. Następnie jogurt naturalny i ponownie mieszamy. Przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i na koniec roztopione masło. Łączymy do uzyskania gładkiej konsystencji. Do foremki ( u mnie silikonowa do magdalenek ) nakładamy po łyżeczce ciasta na każde wgłębienie. Pieczemy w 180 C przez ok. 12 min ( czas zależy od wielkości foremki ), gdy zaczną się zarumieniać należy je wyciągać. Studzimy i podajemy posypane cukrem pudrem lub samodzielnie.