Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każdego kto lubi słodkości. Polecam.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę (200 ml) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy ostudzoną roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę, na koniec dodajemy serek mascarpone oraz pszenice w miodzie (3 szkl ). Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno dodając do niej rozpuszczoną i ostudzoną mleczną lub gorzką czekoladę (u mnie czekolada gorzka). Blachę o wymiarach 25/30 cm lekko wysmarować tłuszczem i wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki nałożyć białą masę, na którą układamy kolejną warstwę herbatników. Wierzch posmarować ciemną masą. Górę posypać połową szklanki pszenicy. Ciasto wkładamy na noc do lodówki celem schłodzenia.