Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każdego kto lubi słodkości. Polecam.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 494
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 985
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 181
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2712
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 494
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 985
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 181
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2712
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę (200 ml) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy ostudzoną roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę, na koniec dodajemy serek mascarpone oraz pszenice w miodzie (3 szkl ). Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno dodając do niej rozpuszczoną i ostudzoną mleczną lub gorzką czekoladę (u mnie czekolada gorzka). Blachę o wymiarach 25/30 cm lekko wysmarować tłuszczem i wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki nałożyć białą masę, na którą układamy kolejną warstwę herbatników. Wierzch posmarować ciemną masą. Górę posypać połową szklanki pszenicy. Ciasto wkładamy na noc do lodówki celem schłodzenia.