Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każdego kto lubi słodkości. Polecam.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2750
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 732
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 80
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2750
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 732
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 80
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę (200 ml) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy ostudzoną roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę, na koniec dodajemy serek mascarpone oraz pszenice w miodzie (3 szkl ). Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno dodając do niej rozpuszczoną i ostudzoną mleczną lub gorzką czekoladę (u mnie czekolada gorzka). Blachę o wymiarach 25/30 cm lekko wysmarować tłuszczem i wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki nałożyć białą masę, na którą układamy kolejną warstwę herbatników. Wierzch posmarować ciemną masą. Górę posypać połową szklanki pszenicy. Ciasto wkładamy na noc do lodówki celem schłodzenia.