Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 680
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 233
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 370
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 680
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 233
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 370
Składniki
Do miski wbić jajka i cukier. Miksować do momentu, aż cukier się rozpuści.
Stopniowo dodawać połowę mąki (wymieszanej z proszkiem do pieczenia), cały czas miksując.
Do masy wlać olej i mleko. Wymiksować. Następnie ponownie wsypywać stopniowo pozostałą połowę mąki. Wlać olejek waniliowy.
Odłożyć 1/4 ciasta do osobnej miski. Do pozostałej masy wsypać kakao i zmiksować.
Jasne ciasto wlać w miejsce "misiowych łapek", a czarne wlać w "tułów misia".
Piec około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.