Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Składniki
Do miski wbić jajka i cukier. Miksować do momentu, aż cukier się rozpuści.
Stopniowo dodawać połowę mąki (wymieszanej z proszkiem do pieczenia), cały czas miksując.
Do masy wlać olej i mleko. Wymiksować. Następnie ponownie wsypywać stopniowo pozostałą połowę mąki. Wlać olejek waniliowy.
Odłożyć 1/4 ciasta do osobnej miski. Do pozostałej masy wsypać kakao i zmiksować.
Jasne ciasto wlać w miejsce "misiowych łapek", a czarne wlać w "tułów misia".
Piec około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.