Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Do miski wbić jajka i cukier. Miksować do momentu, aż cukier się rozpuści.
Stopniowo dodawać połowę mąki (wymieszanej z proszkiem do pieczenia), cały czas miksując.
Do masy wlać olej i mleko. Wymiksować. Następnie ponownie wsypywać stopniowo pozostałą połowę mąki. Wlać olejek waniliowy.
Odłożyć 1/4 ciasta do osobnej miski. Do pozostałej masy wsypać kakao i zmiksować.
Jasne ciasto wlać w miejsce "misiowych łapek", a czarne wlać w "tułów misia".
Piec około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.