Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto z dodatkiem mleka w proszku. Dodatek śliwek i kruszonki podkreśla mleczny smak ciasta. Ciasto jest odpowiednio słodkie i wilgotne.
łyżka rózgowa lub widelec, blaszka 24x24 cm
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12432
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4095
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42950
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 495
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 367
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 436
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12432
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4095
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42950
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 495
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 367
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 436
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia lub sodę, cukier, mleko w proszku. Następnie dodajemy jajka ,rozpuszczone masło, jogurt naturalny i całość mieszamy łyżką lub widelcem do połączenia się składników. Najlepiej jest użyć do wymieszania łyżki rózgowej. Ciasto dzielimy na dwie równe części, do jednej z nich dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto ciemne, na wierzch jasne. Śliwki kroimy na dwie części, wyjmujemy pestki. Połówki śliwek układamy na jasnym cieście. Składniki kruszonki łączymy ze sobą tworząc rozkruszone ciasto. Przygotowaną kruszonkę układamy na śliwkach. Ciasto pieczemy 1 godzinę 190 stopniach do suchego patyczka. Upieczone możemy posypać cukrem pudrem.