Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto z dodatkiem mleka w proszku. Dodatek śliwek i kruszonki podkreśla mleczny smak ciasta. Ciasto jest odpowiednio słodkie i wilgotne.
łyżka rózgowa lub widelec, blaszka 24x24 cm
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5727
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1183
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12350
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5198
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5727
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1183
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12350
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5198
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia lub sodę, cukier, mleko w proszku. Następnie dodajemy jajka ,rozpuszczone masło, jogurt naturalny i całość mieszamy łyżką lub widelcem do połączenia się składników. Najlepiej jest użyć do wymieszania łyżki rózgowej. Ciasto dzielimy na dwie równe części, do jednej z nich dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto ciemne, na wierzch jasne. Śliwki kroimy na dwie części, wyjmujemy pestki. Połówki śliwek układamy na jasnym cieście. Składniki kruszonki łączymy ze sobą tworząc rozkruszone ciasto. Przygotowaną kruszonkę układamy na śliwkach. Ciasto pieczemy 1 godzinę 190 stopniach do suchego patyczka. Upieczone możemy posypać cukrem pudrem.