Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blok wyszedł przepyszny,wspomnienie lat młodości:)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 511
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16766
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 484
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 511
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16766
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 484
Składniki
Kakao,masło,cukier i woda rozpuścić nie gotować. Herbatniki pokruszyć,wafelki pokroić na większe kawałki. Wrzucić do przestudzonej masy kakaowej,dodać mleko w proszku,rodzynki,żurawinę,skórkę oraz rum. Wymieszać delikatnie robotem by nie skruszyć za bardzo ciastek.. Masa będzie bardzo gęsta. Łyżką nałożyć i ugnieść w wąskich dwóch aluminiowych foremkach. Dać do lodówki na kilka godz.
Smacznego życzę!