Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybko znika z talerza, polecam
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117956
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8351
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3104
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1521
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117956
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8351
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3104
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1521
Składniki
Łączymy wszystkie składniki na ciasto, lekko wyrabiamy nie za długo ,dzielimy na 2 części . Jedną wkładamy do lodówki a drugą wykładamy na blaszkę / o wymiarach 33/39 cm /. Ciasto nakłuwamy widelcem. Kroimy jabłka , najlepiej w ósemki i układamy na cieście, dość gęsto , można posypać je cynamonem.
Robimy budyń. Gorący wykładamy na jabłka. Z lodówki wyjmujemy 2 część ciasta , rozwałkowujemy je i przykrywamy budyń. Nakłuwamy ciasto widelcem.
Pieczemy w temperaturze 180* C , przez 50 min. Smacznego .