Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybko znika z talerza, polecam
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336551
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3228
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422293
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2310
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336551
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3228
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422293
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2310
Składniki
Łączymy wszystkie składniki na ciasto, lekko wyrabiamy nie za długo ,dzielimy na 2 części . Jedną wkładamy do lodówki a drugą wykładamy na blaszkę / o wymiarach 33/39 cm /. Ciasto nakłuwamy widelcem. Kroimy jabłka , najlepiej w ósemki i układamy na cieście, dość gęsto , można posypać je cynamonem.
Robimy budyń. Gorący wykładamy na jabłka. Z lodówki wyjmujemy 2 część ciasta , rozwałkowujemy je i przykrywamy budyń. Nakłuwamy ciasto widelcem.
Pieczemy w temperaturze 180* C , przez 50 min. Smacznego .