Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z morelami i masą z kaszy manny. Znika jeszcze ciepłe :)
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 117
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 117
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Składniki
Przygotuj formę 25/25. wykonanie ciasta; Do miski należy przesiać suche składniki, dodać surowe żółtka i pokrojone masło. Ciasto zagniatamy, aż składniki połączą się ze sobą. Nie robimy tego zbyt długo. Następnie dzielimy na dwa kawałki, jeden trochę mniejszy powinien być. Ten mniejszy umieszczamy w worku foliowym i dajemy do zamrażarki. Większą część ciasta wykładamy na formę do pieczenia, wyłożoną papierem. Nakłuwamy widelcem. Wkładamy do nagrzanego do 150* piekarnika. Pieczemy 20 minut. wykonanie kremu; Białka ubijamy ze solą na sztywno, stopniowo dosypujemy cukier. Następnie kaszę manną, proszek budyniowy i śmietanę. Miksujemy do całkowitego wymieszania składników. Masę wylewamy na upieczony spód. Na niej układamy wypestkowane morele. Na morele ścieramy ciasto wyjęte ze zamrażalnika. Blachę wkładamy do nagrzanego do 170* piekarnika i pieczemy 50 minut.