Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 1045
Dodano: 09.09.2011
Odsłon: 6261
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Schłodzoną (przed samym ubiciem dobrze jest ją jeszcze włożyć na 5 minut do zamrażalnika) śmietanę kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy i śmietan-fixy.
Blaty biszkoptu podzielić na 2 równe części i ułożyć naprzemiennie na kształt motylka. Nasączyć alkoholem. Posmarować pierwszy blat konfiturą (dla wzbogacenia można dodać wiśnie), ubitą kremówką, zetrzeć obficie na drobnej tarce michałki (niech pokryją całą kremówkę). Lekko docisnąć. Ułożyć drugi blat i zrobić tak samo. Wyłożyć trzeci blat, posmarować ostatnią częścią kremówki, posypać delikatnie michałkami i udekorować wedle uznania. U mnie to były kolorowe żelki - taki urodzinowy kaprys ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

rodzinka500 17 września 2011Zgłoś do usunięcia
piękny motylek ,,,,,,,i napewno bardzo dobry0 Kto głosował? | Odpowiedz

marynka89 09 września 2011Zgłoś do usunięcia
Super pomysł, nie wielkim kosztem ciekawy efekt też czasami tak robię ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 09 września 2011Zgłoś do usunięcia
śliczny :-) też robiłam w lutym na 3 latka chrześniaczki takiego motylka, z ozdabianiem można szaleć, może też zamieszczę tu moją wersję ;-)0 Kto głosował? | Odpowiedz