Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to ktoś ładnie kiedyś napisał: "jest kilka takich przepisów, ale chciałam mieć na Smakerze swój". Więc ja chciałam mieć swojego Motylka :)
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 203
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 500
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2989
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 161
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 203
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 500
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2989
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 161
Składniki
Schłodzoną (przed samym ubiciem dobrze jest ją jeszcze włożyć na 5 minut do zamrażalnika) śmietanę kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy i śmietan-fixy.
Blaty biszkoptu podzielić na 2 równe części i ułożyć naprzemiennie na kształt motylka. Nasączyć alkoholem. Posmarować pierwszy blat konfiturą (dla wzbogacenia można dodać wiśnie), ubitą kremówką, zetrzeć obficie na drobnej tarce michałki (niech pokryją całą kremówkę). Lekko docisnąć. Ułożyć drugi blat i zrobić tak samo. Wyłożyć trzeci blat, posmarować ostatnią częścią kremówki, posypać delikatnie michałkami i udekorować wedle uznania. U mnie to były kolorowe żelki - taki urodzinowy kaprys ;)