Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to ktoś ładnie kiedyś napisał: "jest kilka takich przepisów, ale chciałam mieć na Smakerze swój". Więc ja chciałam mieć swojego Motylka :)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 108
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 108
Składniki
Schłodzoną (przed samym ubiciem dobrze jest ją jeszcze włożyć na 5 minut do zamrażalnika) śmietanę kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy i śmietan-fixy.
Blaty biszkoptu podzielić na 2 równe części i ułożyć naprzemiennie na kształt motylka. Nasączyć alkoholem. Posmarować pierwszy blat konfiturą (dla wzbogacenia można dodać wiśnie), ubitą kremówką, zetrzeć obficie na drobnej tarce michałki (niech pokryją całą kremówkę). Lekko docisnąć. Ułożyć drugi blat i zrobić tak samo. Wyłożyć trzeci blat, posmarować ostatnią częścią kremówki, posypać delikatnie michałkami i udekorować wedle uznania. U mnie to były kolorowe żelki - taki urodzinowy kaprys ;)