Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste muffinki z bananami i kawałkami białej czekolady. Najlepiej wykorzystać do nich mocno dojrzałe, słodkie banany. Te muffinki zrobicie bez użycia miksera!
Blacha do muffinek
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 131
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31300
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 131
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31300
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Składniki
Z tego przepisu wyszło mi 12 muffinek. Czekoladę siekamy na kawałki, odkładamy. Banany rozgniatamy widelcem. Mieszamy z pozostałymi składnikami mokrymi: jajkami, olejem, maślanką. Osobno mieszamy składniki suche: mąki, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Składniki suche wsypujemy do mokrych. Mieszamy tylko do połączenia składników. Dodajemy pokrojoną czekoladę. Ciasto wykładamy do blachy muffinkowej wyłożonej papilotkami. Pieczemy w 170 stopniach przez 25 minut. Po ostudzeniu obsypujemy cukrem pudrem.