Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste muffinki z bananami i kawałkami białej czekolady. Najlepiej wykorzystać do nich mocno dojrzałe, słodkie banany. Te muffinki zrobicie bez użycia miksera!
Blacha do muffinek
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38036
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 153
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38036
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 153
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Składniki
Z tego przepisu wyszło mi 12 muffinek. Czekoladę siekamy na kawałki, odkładamy. Banany rozgniatamy widelcem. Mieszamy z pozostałymi składnikami mokrymi: jajkami, olejem, maślanką. Osobno mieszamy składniki suche: mąki, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Składniki suche wsypujemy do mokrych. Mieszamy tylko do połączenia składników. Dodajemy pokrojoną czekoladę. Ciasto wykładamy do blachy muffinkowej wyłożonej papilotkami. Pieczemy w 170 stopniach przez 25 minut. Po ostudzeniu obsypujemy cukrem pudrem.