Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste muffinki z bananami i kawałkami białej czekolady. Najlepiej wykorzystać do nich mocno dojrzałe, słodkie banany. Te muffinki zrobicie bez użycia miksera!
Blacha do muffinek
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 73
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 240
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2644
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 685
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 73
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 240
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2644
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 685
Składniki
Z tego przepisu wyszło mi 12 muffinek. Czekoladę siekamy na kawałki, odkładamy. Banany rozgniatamy widelcem. Mieszamy z pozostałymi składnikami mokrymi: jajkami, olejem, maślanką. Osobno mieszamy składniki suche: mąki, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Składniki suche wsypujemy do mokrych. Mieszamy tylko do połączenia składników. Dodajemy pokrojoną czekoladę. Ciasto wykładamy do blachy muffinkowej wyłożonej papilotkami. Pieczemy w 170 stopniach przez 25 minut. Po ostudzeniu obsypujemy cukrem pudrem.