Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w przygotowaniu. Zdrowa przekąska dla małych łasuchów.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 332
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 122
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 48
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 169
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 332
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 122
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 48
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 169
Składniki
Suche składniki wymieszać w misce. Dodać resztę składników. Banany rozgnieść widelcem. Całość wymieszać na gładką masę.
Masę nakładać do papilotek na 2/3 wysokości. Piec w temperaturze 190 stopni, ok. 2o minut - na złoty kolor.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Muffinki po upieczeniu smarować ciekłą czekoladą i zostawić do zastygnięcia. Czekolada może być gorzka lub mleczna, a nawet biała. Szczerze polecam gorzka z dużą zawartością kakao.