Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne i pełne smaku. Najlepsze z kubkiem mleka lub jogurtem. Muffiny z polskich buraczków :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94117
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2794
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3578
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1660
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2349
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94117
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2794
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3578
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1660
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2349
Składniki
15 muffinek. Buraki ścieramy na tarce o drobnych i średnich oczkach, pół na pół. Przekładamy na sitko, powinno nam zostać 250 g buraczków. Margarynę roztapiamy i przestudzamy. Czekoladę siekamy na mniejsze i większe kawałki. W większej misce mieszamy suche składniki.
W oddzielnym naczyniu łyżką mieszamy mokre składniki.
Mokre składniki przelewamy do suchych i lekko mieszamy, tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Ciasto przekładamy do papilotek na 3/4 wysokości, może być trochę więcej.
Pieczemy w 180 C przez około 25 minut. PYCHA :)