Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne i pełne smaku. Najlepsze z kubkiem mleka lub jogurtem. Muffiny z polskich buraczków :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
15 muffinek. Buraki ścieramy na tarce o drobnych i średnich oczkach, pół na pół. Przekładamy na sitko, powinno nam zostać 250 g buraczków. Margarynę roztapiamy i przestudzamy. Czekoladę siekamy na mniejsze i większe kawałki. W większej misce mieszamy suche składniki.
W oddzielnym naczyniu łyżką mieszamy mokre składniki.
Mokre składniki przelewamy do suchych i lekko mieszamy, tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Ciasto przekładamy do papilotek na 3/4 wysokości, może być trochę więcej.
Pieczemy w 180 C przez około 25 minut. PYCHA :)