Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne i pełne smaku. Najlepsze z kubkiem mleka lub jogurtem. Muffiny z polskich buraczków :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 506
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 469
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 506
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 469
Składniki
15 muffinek. Buraki ścieramy na tarce o drobnych i średnich oczkach, pół na pół. Przekładamy na sitko, powinno nam zostać 250 g buraczków. Margarynę roztapiamy i przestudzamy. Czekoladę siekamy na mniejsze i większe kawałki. W większej misce mieszamy suche składniki.
W oddzielnym naczyniu łyżką mieszamy mokre składniki.
Mokre składniki przelewamy do suchych i lekko mieszamy, tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Ciasto przekładamy do papilotek na 3/4 wysokości, może być trochę więcej.
Pieczemy w 180 C przez około 25 minut. PYCHA :)