Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki czekoladowo - serowe
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W naczyniu umieścić składniki mokre: jajka, mleko i masło. Dodać cukier i wymieszać rózgą kuchenną, do połączenia się składników. Do mokrych przesiać składniki suche i wymieszać rózgą kuchenną, tylko do połączenia się składników. Dodać czekoladę, wymieszać. Masa serowa: Wszystkie składniki umieścić w miseczce i wymieszać dokładnie łyżką. Przygotować 10 - 12 kubeczków papierowych i ułożyć na blaszce. Do kubeczków rozdzielić równo ciasto - powinno sięgać nie więcej niż do 3/4 wysokości papilotki. Na środek ciasta czekoladowego nałożyć po 1 pełnej łyżce masy serowej i rozdzielić pomiędzy papilotki. Łyżeczką wymieszać delikatnie z górną częścią ciasta czekoladowego, by uzyskać efekt marmurka.
Piec w temperaturze 170ºC, około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić.
Smacznego :-) P.S. Pomysł zaczerpnięty z bloga Moje Wypieki