Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki czekoladowo - serowe
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16629
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 278
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 440
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16629
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 278
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 440
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W naczyniu umieścić składniki mokre: jajka, mleko i masło. Dodać cukier i wymieszać rózgą kuchenną, do połączenia się składników. Do mokrych przesiać składniki suche i wymieszać rózgą kuchenną, tylko do połączenia się składników. Dodać czekoladę, wymieszać. Masa serowa: Wszystkie składniki umieścić w miseczce i wymieszać dokładnie łyżką. Przygotować 10 - 12 kubeczków papierowych i ułożyć na blaszce. Do kubeczków rozdzielić równo ciasto - powinno sięgać nie więcej niż do 3/4 wysokości papilotki. Na środek ciasta czekoladowego nałożyć po 1 pełnej łyżce masy serowej i rozdzielić pomiędzy papilotki. Łyżeczką wymieszać delikatnie z górną częścią ciasta czekoladowego, by uzyskać efekt marmurka.
Piec w temperaturze 170ºC, około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić.
Smacznego :-) P.S. Pomysł zaczerpnięty z bloga Moje Wypieki