Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pulchne, mięciutkie o orzeźwiającym aromacie cytrynowym z dodatkiem maku, takie słodkie pieguski to muffinki na każdą okazję, są bardzo łatwe do przygotowania z łatwo dostępnych składników i co najważniejsze zawsze wychodzą, można je podać polane cytrynowym lukrem , to przepis z którym każdy sobie poradzi, pyszne!
Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową.
Jajka wbić do miski, utrzeć z cukrem i cukrem cytrynowym na pianę, wlać olej, dodać wyciśnięty sok z dwóch cytryn oraz śmietankę, krótko zmiksować, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz suchym makiem i rózgą od miksera, lub łyżką krótko zmieszać ręcznie –tylko do połączenia-nie ubijać ciasta mikserem bo powstanie nam przy pieczeniu zakalec.
Wylać ciasto do papierowych papilotek na babeczki do ¾ objętości.
Piec w nagrzanym do 175*c piekarniku na pieczeniu góra-dół około 30 minut-do suchego patyczka.
Studzić przy uchylonych drzwiczkach, zimne polukrować i posypać skórką z kandyzowanej pomarańczy.
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 35
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 35
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 15
Bardzo sycące „fit” danie, przyrządzone na specjalne życzenie.
Odsłon: 308
Przepis dnia
Takie danie to smak z dzieciństwa,robiła mi go babcia.Nie każdy zna lub pamię...
Odsłon: 33005
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 35
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 35
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 15
Bardzo sycące „fit” danie, przyrządzone na specjalne życzenie.
Odsłon: 308
Przepis dnia
Takie danie to smak z dzieciństwa,robiła mi go babcia.Nie każdy zna lub pamię...
Odsłon: 33005
Składniki
Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Jajka wbić do miski, utrzeć z cukrem i cukrem cytrynowym na pianę, wlać olej, dodać wyciśnięty sok z dwóch cytryn oraz śmietankę, krótko zmiksować, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz suchym makiem i rózgą od miksera, lub łyżką krótko zmieszać ręcznie –tylko do połączenia-nie ubijać ciasta mikserem bo powstanie nam przy pieczeniu zakalec.
Wylać ciasto do papierowych papilotek na babeczki do ¾ objętości.
Piec w nagrzanym do 175*c piekarniku na pieczeniu góra-dół około 30 minut-do suchego patyczka. Studzić przy uchylonych drzwiczkach, zimne polukrować i posypać skórką z kandyzowanej pomarańczy.
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 573
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 290