Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pulchne, mięciutkie o orzeźwiającym aromacie cytrynowym z dodatkiem maku, takie słodkie pieguski to muffinki na każdą okazję, są bardzo łatwe do przygotowania z łatwo dostępnych składników i co najważniejsze zawsze wychodzą, można je podać polane cytrynowym lukrem , to przepis z którym każdy sobie poradzi, pyszne!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Składniki
Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Jajka wbić do miski, utrzeć z cukrem i cukrem cytrynowym na pianę, wlać olej, dodać wyciśnięty sok z dwóch cytryn oraz śmietankę, krótko zmiksować, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz suchym makiem i rózgą od miksera, lub łyżką krótko zmieszać ręcznie –tylko do połączenia-nie ubijać ciasta mikserem bo powstanie nam przy pieczeniu zakalec.
Wylać ciasto do papierowych papilotek na babeczki do ¾ objętości.
Piec w nagrzanym do 175*c piekarniku na pieczeniu góra-dół około 30 minut-do suchego patyczka. Studzić przy uchylonych drzwiczkach, zimne polukrować i posypać skórką z kandyzowanej pomarańczy.