Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pulchne, mięciutkie o orzeźwiającym aromacie cytrynowym z dodatkiem maku, takie słodkie pieguski to muffinki na każdą okazję, są bardzo łatwe do przygotowania z łatwo dostępnych składników i co najważniejsze zawsze wychodzą, można je podać polane cytrynowym lukrem , to przepis z którym każdy sobie poradzi, pyszne!
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 130
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 65
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 315
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1444
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 130
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 65
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 315
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1444
Składniki
Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Jajka wbić do miski, utrzeć z cukrem i cukrem cytrynowym na pianę, wlać olej, dodać wyciśnięty sok z dwóch cytryn oraz śmietankę, krótko zmiksować, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz suchym makiem i rózgą od miksera, lub łyżką krótko zmieszać ręcznie –tylko do połączenia-nie ubijać ciasta mikserem bo powstanie nam przy pieczeniu zakalec.
Wylać ciasto do papierowych papilotek na babeczki do ¾ objętości.
Piec w nagrzanym do 175*c piekarniku na pieczeniu góra-dół około 30 minut-do suchego patyczka. Studzić przy uchylonych drzwiczkach, zimne polukrować i posypać skórką z kandyzowanej pomarańczy.