Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla tych co kochają mocne wrażenia :-) raczej nie posmakują dzieciom, bo imbir szczypie w język.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13144
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1257
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17464
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13144
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1257
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17464
Składniki
W jednej misce połączyć suche składniki (mąka, cukier, sól, proszek, kakao)
w drugiej wszystkie mokre (olej, jajka, maślanka)
połączyć składniki z obydwu misek, dodać imbir kandyzowany , wymieszać łyżką (nie mikserem) Ciasto powinno być grudkowate.
nakładać ciasto do foremek, dobrze jest użyć papilotek. wierzch można posypać wiórkami kokosowymi . piec 20 min w piekarniku 180 st C