Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla tych co kochają mocne wrażenia :-) raczej nie posmakują dzieciom, bo imbir szczypie w język.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2116
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17954
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1977
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2116
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17954
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1977
Składniki
W jednej misce połączyć suche składniki (mąka, cukier, sól, proszek, kakao)
w drugiej wszystkie mokre (olej, jajka, maślanka)
połączyć składniki z obydwu misek, dodać imbir kandyzowany , wymieszać łyżką (nie mikserem) Ciasto powinno być grudkowate.
nakładać ciasto do foremek, dobrze jest użyć papilotek. wierzch można posypać wiórkami kokosowymi . piec 20 min w piekarniku 180 st C