Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5819
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12520
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5819
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12520
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Składniki
Przygotuj lemon curd. Przepis znajdziesz na moim blogu: http://emdelicious.blogspot.com/2014/01/krem-cytrynowy.html
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Formę na muffiny wypełniamy papilotkami. Do miski przesiewamy mąkę z sypkimi składnikami, dodajemy cukier,cukier waniliowy, sól i skórkę z cytryny. W drugiej misce mieszamy jajka z jogurtem i roztopionym (przestudzonym) masłem. Łączymy składniki. Wypełniamy papilotki. Pieczemy 20-23minuty. Gdy muffinki przestygną wypełniamy je szprycą przygotowanym wcześniej lemon curd. Dekorujemy według uznania.