Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 226
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 740
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 914
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 226
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 740
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 914
Składniki
Przygotuj lemon curd. Przepis znajdziesz na moim blogu: http://emdelicious.blogspot.com/2014/01/krem-cytrynowy.html
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Formę na muffiny wypełniamy papilotkami. Do miski przesiewamy mąkę z sypkimi składnikami, dodajemy cukier,cukier waniliowy, sól i skórkę z cytryny. W drugiej misce mieszamy jajka z jogurtem i roztopionym (przestudzonym) masłem. Łączymy składniki. Wypełniamy papilotki. Pieczemy 20-23minuty. Gdy muffinki przestygną wypełniamy je szprycą przygotowanym wcześniej lemon curd. Dekorujemy według uznania.