Muffinki jogurtowe z lemon curd
Składniki
- 300g mąki
- 150g cukru
- 8g proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 łyżki startej skórki z cytryny
- 2 jajka
- 250ml jogurtu naturalnego lub kefiru
- 125g roztopionego masła
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- lemon curd
Składniki
- 300g mąki
- 150g cukru
- 8g proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 łyżki startej skórki z cytryny
- 2 jajka
- 250ml jogurtu naturalnego lub kefiru
- 125g roztopionego masła
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- lemon curd

Etapy przygotowania
Przygotuj lemon curd. Przepis znajdziesz na moim blogu: http://emdelicious.blogspot.com/2014/01/krem-cytrynowy.html

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Formę na muffiny wypełniamy papilotkami. Do miski przesiewamy mąkę z sypkimi składnikami, dodajemy cukier,cukier waniliowy, sól i skórkę z cytryny. W drugiej misce mieszamy jajka z jogurtem i roztopionym (przestudzonym) masłem. Łączymy składniki. Wypełniamy papilotki. Pieczemy 20-23minuty. Gdy muffinki przestygną wypełniamy je szprycą przygotowanym wcześniej lemon curd. Dekorujemy według uznania.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)



Składniki
- 300g mąki
- 150g cukru
- 8g proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 łyżki startej skórki z cytryny
- 2 jajka
- 250ml jogurtu naturalnego lub kefiru
- 125g roztopionego masła
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- lemon curd
Przygotuj lemon curd. Przepis znajdziesz na moim blogu: http://emdelicious.blogspot.com/2014/01/krem-cytrynowy.html
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Formę na muffiny wypełniamy papilotkami. Do miski przesiewamy mąkę z sypkimi składnikami, dodajemy cukier,cukier waniliowy, sól i skórkę z cytryny. W drugiej misce mieszamy jajka z jogurtem i roztopionym (przestudzonym) masłem. Łączymy składniki. Wypełniamy papilotki. Pieczemy 20-23minuty. Gdy muffinki przestygną wypełniamy je szprycą przygotowanym wcześniej lemon curd. Dekorujemy według uznania.
Pyszności:)