Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A na deser proponuję kawowe muffinki:). Te małe babeczki lubi każdy z nas a ich wykonanie jest proste i nie wymaga dużego nakładu czasu. Kawowy posmak w połączeniu z mleczną czekoladą stanowią ciekawy duet.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 164
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 164
Składniki
Kawę zalewamy wrzątkiem, mieszamy, studzimy.
W misce umieszczamy jajka, olej, cukier, cukier waniliowy, ostudzoną kawę. Mieszamy do połączenia składników. W drugiej misce mieszamy ze sobą mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki mokre łączymy ze składnikami suchymi. Mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników. Przekładamy do foremki na muffinki wyłożonej papilotkami, pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Smarujemy nią przestudzone babeczki. Posypujemy posypką.