Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie muffinki z dodatkiem białej czekolady. Tym razem zrobione na maślance, ponieważ zalegała w lodówce. Szybkie w przygotowaniu, bez użycia miksera. Idealne do kawy i herbaty.
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 36
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 10700
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 5922
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 637
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 130
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 36
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 10700
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 5922
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 637
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 130
Składniki
Do miski wbić jajka, dodać maślankę i olej. Wymieszać trzepaczką, lub łyżką. Dodać cukier, ponownie wymieszać. Następnie wsypać mąkę i proszek. Wymieszać do połączenia składników.
Na koniec dodać białą czekoladą posiekaną nożem. Wymieszać wszystko łyżką . Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć po kilka sztuk borówek, lekko docisnąć Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 30-35 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy babeczki są upieczone.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.