Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie muffinki z dodatkiem białej czekolady. Tym razem zrobione na maślance, ponieważ zalegała w lodówce. Szybkie w przygotowaniu, bez użycia miksera. Idealne do kawy i herbaty.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2572
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2572
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Do miski wbić jajka, dodać maślankę i olej. Wymieszać trzepaczką, lub łyżką. Dodać cukier, ponownie wymieszać. Następnie wsypać mąkę i proszek. Wymieszać do połączenia składników.
Na koniec dodać białą czekoladą posiekaną nożem. Wymieszać wszystko łyżką . Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć po kilka sztuk borówek, lekko docisnąć Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 30-35 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy babeczki są upieczone.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.