Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie muffinki z dodatkiem białej czekolady. Tym razem zrobione na maślance, ponieważ zalegała w lodówce. Szybkie w przygotowaniu, bez użycia miksera. Idealne do kawy i herbaty.
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10741
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 216
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 192
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10741
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 216
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 192
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Składniki
Do miski wbić jajka, dodać maślankę i olej. Wymieszać trzepaczką, lub łyżką. Dodać cukier, ponownie wymieszać. Następnie wsypać mąkę i proszek. Wymieszać do połączenia składników.
Na koniec dodać białą czekoladą posiekaną nożem. Wymieszać wszystko łyżką . Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć po kilka sztuk borówek, lekko docisnąć Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 30-35 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy babeczki są upieczone.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.