Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny , smaczny dodatek do kawy ,na piknik .
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 697
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 187
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1366
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 697
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 187
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1366
Składniki
Suche składniki mieszamy w jednej misce . Mokre składniki w drugiej , osobnej misce , mieszamy do zjednolicenia .
Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy do wymieszania się składników z pomocą rózgi kuchennej lub drewnianej łyżki . Gotowe ciasto przelewamy do wyłożonej papilotkami foremki na muffinki .
Pieczemy około 30 do 40 minut w temperaturze 170 °C . Po upieczeniu wyciągamy muffinki z formy i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia , następnie oprószamy cukrem pudrem .