Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny , smaczny dodatek do kawy ,na piknik .
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15365
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4591
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 265
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2697
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4814
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15365
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4591
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 265
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2697
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4814
Składniki
Suche składniki mieszamy w jednej misce . Mokre składniki w drugiej , osobnej misce , mieszamy do zjednolicenia .
Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy do wymieszania się składników z pomocą rózgi kuchennej lub drewnianej łyżki . Gotowe ciasto przelewamy do wyłożonej papilotkami foremki na muffinki .
Pieczemy około 30 do 40 minut w temperaturze 170 °C . Po upieczeniu wyciągamy muffinki z formy i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia , następnie oprószamy cukrem pudrem .