Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne małe muffinki, z kawałkami czekolady i nutą pomarańczową lub cynamonową. Do muffinek nie trzeba dodawać cukru, bo cała słodycz pochodzi z suszonych śliwek, które dodają także wilgotności.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19178
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13005
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1634
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232057
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19178
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13005
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1634
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232057
Składniki
Śliwki zalać wrzątkiem na 10 minut, po tym czasie wodę wylać, a śliwki bardzo drobno pokroić (pomogłam sobie blenderem ;)). W misce wymieszać mąki, proszek, siemię i czekoladę. W drugiej misce jajko, wodę, mleko, olej, śliwki oraz cynamon lub skórkę (skórkę można zastąpić kilkoma kroplami naturalnego aromatu pomarańczowego). Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać łyżką tylko do połączenia składników. Napełnić ciastem formę na muffiny wyłożoną papilotkami. Piec ok. 20 minut w 180°C.