Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne małe muffinki, z kawałkami czekolady i nutą pomarańczową lub cynamonową. Do muffinek nie trzeba dodawać cukru, bo cała słodycz pochodzi z suszonych śliwek, które dodają także wilgotności.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8264
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 450
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8264
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 450
Składniki
Śliwki zalać wrzątkiem na 10 minut, po tym czasie wodę wylać, a śliwki bardzo drobno pokroić (pomogłam sobie blenderem ;)). W misce wymieszać mąki, proszek, siemię i czekoladę. W drugiej misce jajko, wodę, mleko, olej, śliwki oraz cynamon lub skórkę (skórkę można zastąpić kilkoma kroplami naturalnego aromatu pomarańczowego). Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać łyżką tylko do połączenia składników. Napełnić ciastem formę na muffiny wyłożoną papilotkami. Piec ok. 20 minut w 180°C.