Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne małe muffinki, z kawałkami czekolady i nutą pomarańczową lub cynamonową. Do muffinek nie trzeba dodawać cukru, bo cała słodycz pochodzi z suszonych śliwek, które dodają także wilgotności.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Śliwki zalać wrzątkiem na 10 minut, po tym czasie wodę wylać, a śliwki bardzo drobno pokroić (pomogłam sobie blenderem ;)). W misce wymieszać mąki, proszek, siemię i czekoladę. W drugiej misce jajko, wodę, mleko, olej, śliwki oraz cynamon lub skórkę (skórkę można zastąpić kilkoma kroplami naturalnego aromatu pomarańczowego). Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać łyżką tylko do połączenia składników. Napełnić ciastem formę na muffiny wyłożoną papilotkami. Piec ok. 20 minut w 180°C.