Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne małe muffinki, z kawałkami czekolady i nutą pomarańczową lub cynamonową. Do muffinek nie trzeba dodawać cukru, bo cała słodycz pochodzi z suszonych śliwek, które dodają także wilgotności.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 899
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1958
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 899
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1958
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Składniki
Śliwki zalać wrzątkiem na 10 minut, po tym czasie wodę wylać, a śliwki bardzo drobno pokroić (pomogłam sobie blenderem ;)). W misce wymieszać mąki, proszek, siemię i czekoladę. W drugiej misce jajko, wodę, mleko, olej, śliwki oraz cynamon lub skórkę (skórkę można zastąpić kilkoma kroplami naturalnego aromatu pomarańczowego). Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać łyżką tylko do połączenia składników. Napełnić ciastem formę na muffiny wyłożoną papilotkami. Piec ok. 20 minut w 180°C.