Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki przygotowane według tego przepisu są puszyste, miękkie i rozpływają się w ustach. Byłam zaskoczona efektem, biorąc pod uwagę moje (nie)zdolności cukiernicze;)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326132
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12002
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16614
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5352
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326132
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12002
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16614
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5352
Składniki
Jajka rozkłócamy. Dodajemy olej, sok z cytryny oraz śmietanę i dokładnie mieszamy.
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy przez sito. Dodajemy cukier. Suche składniki krótko miksujemy z mokrymi na wolnych obrotach.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami, które napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Umyte borówki wykładamy na wierzchy ciastek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 25 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.