Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki przygotowane według tego przepisu są puszyste, miękkie i rozpływają się w ustach. Byłam zaskoczona efektem, biorąc pod uwagę moje (nie)zdolności cukiernicze;)
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 99
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1825
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 211
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6312
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 99
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1825
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 211
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6312
Składniki
Jajka rozkłócamy. Dodajemy olej, sok z cytryny oraz śmietanę i dokładnie mieszamy.
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy przez sito. Dodajemy cukier. Suche składniki krótko miksujemy z mokrymi na wolnych obrotach.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami, które napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Umyte borówki wykładamy na wierzchy ciastek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 25 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.