Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne muffinki z masłem orzechowym, zawsze piekę je z podwójnej ilości składników !! Składniki : ( na około 12 babeczek, w zależności jak duże będą Twoje papilotki )
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Przygotuj foremkę i papilotki.
Do miski przesiej razem mąkę z proszkiem do pieczenia. Odstaw na bok.
Do drugiej miski dodaj : olej, jajka, cukier, masło orzechowe, ekstrakt waniliowy, miksuj do całkowitego połączeni. Następnie dodaj mleko i śmietanę ( jogurt ) ponownie miksuj do całkowitego połączenia.
Wlej wymieszane płynne składniki do mąki, miksuj do całkowitego połączenia. Jeśli mogę poradzić, to najpierw pomieszaj łyżka a później już dokładnie mikserem. Unikniesz w ten sposób chmury mąki ;)
Dodaj kawałki czekolady, wymieszaj na tyle aby kawałki czekolady były równomiernie rozprowadzone w cieście.
Przełóż ciasto do papilotek, nałóż około 3/4 obietości.
Piecz w piekarniku z nawiewem w temperaturze 175C przez 25 minut, lub do momentu aż wbity w babeczkę patyczek, po wycięciu będzie suchy.