Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne muffinki z masłem orzechowym, zawsze piekę je z podwójnej ilości składników !! Składniki : ( na około 12 babeczek, w zależności jak duże będą Twoje papilotki )
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4731
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44774
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 691
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4731
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44774
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 691
Składniki
Przygotuj foremkę i papilotki.
Do miski przesiej razem mąkę z proszkiem do pieczenia. Odstaw na bok.
Do drugiej miski dodaj : olej, jajka, cukier, masło orzechowe, ekstrakt waniliowy, miksuj do całkowitego połączeni. Następnie dodaj mleko i śmietanę ( jogurt ) ponownie miksuj do całkowitego połączenia.
Wlej wymieszane płynne składniki do mąki, miksuj do całkowitego połączenia. Jeśli mogę poradzić, to najpierw pomieszaj łyżka a później już dokładnie mikserem. Unikniesz w ten sposób chmury mąki ;)
Dodaj kawałki czekolady, wymieszaj na tyle aby kawałki czekolady były równomiernie rozprowadzone w cieście.
Przełóż ciasto do papilotek, nałóż około 3/4 obietości.
Piecz w piekarniku z nawiewem w temperaturze 175C przez 25 minut, lub do momentu aż wbity w babeczkę patyczek, po wycięciu będzie suchy.