Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne muffinki z masłem orzechowym, zawsze piekę je z podwójnej ilości składników !!
Polecam.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 795
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 40
Polecam.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 795
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 40
Składniki
Przygotuj foremkę i papilotki. Do miski przesiej razem mąkę z proszkiem do pieczenia. Odstaw na bok.
Do drugiej miski dodaj : olej, jajka, cukier, masło orzechowe, ekstrakt waniliowy, miksuj do całkowitego połączeni. Następnie dodaj mleko i śmietanę ( jogurt ) ponownie miksuj do całkowitego połączenia.
Wlej wymieszane płynne składniki do mąki, miksuj do całkowitego połączenia. Jeśli mogę poradzić, to najpierw pomieszaj łyżka a później już dokładnie mikserem. Unikniesz w ten sposób chmury mąki ;)
Dodaj kawałki czekolady, wymieszaj na tyle aby kawałki czekolady były równomiernie rozprowadzone w cieście.
Przełóż ciasto do papilotek, nałóż około 3/4 obietości.
Piecz w piekarniku z nawiewem w temperaturze 175C przez 25 minut, lub do momentu aż wbity w babeczkę patyczek, po wycięciu będzie suchy.
Kalorie 340 Tłuszcz całkowity 18,7 g Tłuszcze nasycone 6,9g Cholesterol 39mg 13% Sód 136mg 6% Węglowodany ogółem 36,1 g Błonnik pokarmowy 1,8g Cukry ogółem 18,3 g Białko 7,5g Witamina D 3mcg Wapń 98mg Żelazo 2mg Potas 250mg Informacje o wartościach odżywczych mają charakter szacunkowy i są podawane wyłącznie w celach informacyjnych. Dane podane powyżej będą się różnić w zależności od konkretnych składników i marek, których używasz.