Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190-200 stopni. Formę na muffiny wykładamy papilotkami.
Masło roztapiamy, nie gotujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Wszystkie sypkie składniki przesiewamy. Następnie dodajemy cukier. Jajka miksujemy z mlekiem i ekstraktem z wanilii. Łączymy wszystkie składniki łyżką. Truskawki kroimy na cząstki. Papilotki wypełniamy do połowy, dokładamy jedną lub dwie ćwiartki truskawki oraz dwie borówki i zalewamy ciastem. Gdy muffinki wystygną polewamy je roztopioną białą czekoladą i dekorujemy, na przykład borówkami.