Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5946
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 723
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5946
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 723
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 813
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190-200 stopni. Formę na muffiny wykładamy papilotkami.
Masło roztapiamy, nie gotujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Wszystkie sypkie składniki przesiewamy. Następnie dodajemy cukier. Jajka miksujemy z mlekiem i ekstraktem z wanilii. Łączymy wszystkie składniki łyżką. Truskawki kroimy na cząstki. Papilotki wypełniamy do połowy, dokładamy jedną lub dwie ćwiartki truskawki oraz dwie borówki i zalewamy ciastem. Gdy muffinki wystygną polewamy je roztopioną białą czekoladą i dekorujemy, na przykład borówkami.