Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne muffinki z egzotyczną papają i aromatyczną mandarynką. Zrobicie je w kilka chwil!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24874
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24874
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 89
Składniki
Mandarynki sparzamy i szorujemy. Ścieramy skórkę (tylko pomarańczową część), wyciskamy sok. Sok i skórkę z mandarynek mieszamy z pulpą z papai, jajkami i olejem. Osobno mieszamy składniki suche - mąki, proszek, sól, cukier. Łączymy składniki suche i mokre, mieszamy do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wlewamy ciasto do ok 3/4 wysokości formy. Z tej porcji wyszło mi 15 muffinek. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.