Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smakujące i wyglądające muffinki :)
Wielu fermentatorów uważa, że kisić i fermentować można WSZYSTKO, dlaczego za...
Odsłon: 10532
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 25
Pieczony łosoś w orientalnej marynacie z dodatkiem warzyw. Pyszne danie podan...
Odsłon: 413
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 25
Pieczony łosoś w orientalnej marynacie z dodatkiem warzyw. Pyszne danie podan...
Odsłon: 413
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Formy na muffinki wykładamy papilotkami.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Jajka ucieramy z masłem, cukrem oraz ekstraktem waniliowym do czasu aż masa będzie puszysta. Następnie łączymy wszystkie składniki ze sobą i dodajemy mleko. Gotową masą wypełniamy papilotki do 2/3 ich wysokości i pieczemy w piekarniku 20-25 minut.
Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy babeczki do ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy polewę. Cukier puder łączymy z łyżką wody i barwnikiem. Dokładnie mieszamy.
Dekorujemy różową polewą babeczki i na każdej kładziemy po płatku róży.
Przepisy Desery
Desery
babka ajerkoniakowa
Desery
Wuzetka siostry Anastazji
Desery
Ciasto pychotka bez pieczenia
Desery
Labneh na pikantnie
babka ajerkoniakowa
...coś dla fanów ajerkoniaku: żółciutka babka z delikatnym posmakiem ajerkoni...
Odsłon: 145
Wuzetka siostry Anastazji
Wuzetka siostry Anastazji to ciasto klasyczne i jednocześnie popisowe. Nie ma...
Odsłon: 2090