Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smakujące i wyglądające muffinki :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1135
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 163
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 210
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1135
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 163
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 210
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Formy na muffinki wykładamy papilotkami.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Jajka ucieramy z masłem, cukrem oraz ekstraktem waniliowym do czasu aż masa będzie puszysta. Następnie łączymy wszystkie składniki ze sobą i dodajemy mleko. Gotową masą wypełniamy papilotki do 2/3 ich wysokości i pieczemy w piekarniku 20-25 minut.
Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy babeczki do ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy polewę. Cukier puder łączymy z łyżką wody i barwnikiem. Dokładnie mieszamy.
Dekorujemy różową polewą babeczki i na każdej kładziemy po płatku róży.