Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne muffinki z dodatkiem mleka w proszku. Dwukolorowe z kwaskowym rabarbarem i słodziutką kruszonką.
miska łyżka rózgowa forma do muffinek
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 440
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 360
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6755
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241954
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2473
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 440
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 360
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6755
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241954
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2473
Składniki
Muffinki są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy miska i łyżka rózgowa. Do miski wsypujemy mąkę, sodę, mleko w proszku, cukier. Następnie wbijamy jajka, wlewamy olej i dodajemy serki. Ja użyłam serków bananowych, ale bez problemu możemy użyć waniliowych. Całość dokładnie mieszamy, tylko do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy do połączenia się składników. Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę. Z masła, mąki i cukru robimy kruszonkę. Do formy na muffinki wykładamy papierowe papilotki. Następnie do papilotek wykładamy wpierw ciasto ciemne, tak po jednej łyżce. Na ciemne ciasto wykładamy jasne, również po jednej łyżce. Na wierzch wykładamy rabarbar. Całość posypujemy przygotowaną kruszonką. Tak przygotowane muffinki pieczemy 30-35 minut w 170 stopniach góra dół. Muffinki gotowe do zajadania ;)