Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne muffinki z dodatkiem mleka w proszku. Dwukolorowe z kwaskowym rabarbarem i słodziutką kruszonką.
miska łyżka rózgowa forma do muffinek
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4799
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154702
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1016
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 427
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4799
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154702
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1016
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 427
Składniki
Muffinki są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy miska i łyżka rózgowa. Do miski wsypujemy mąkę, sodę, mleko w proszku, cukier. Następnie wbijamy jajka, wlewamy olej i dodajemy serki. Ja użyłam serków bananowych, ale bez problemu możemy użyć waniliowych. Całość dokładnie mieszamy, tylko do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy do połączenia się składników. Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę. Z masła, mąki i cukru robimy kruszonkę. Do formy na muffinki wykładamy papierowe papilotki. Następnie do papilotek wykładamy wpierw ciasto ciemne, tak po jednej łyżce. Na ciemne ciasto wykładamy jasne, również po jednej łyżce. Na wierzch wykładamy rabarbar. Całość posypujemy przygotowaną kruszonką. Tak przygotowane muffinki pieczemy 30-35 minut w 170 stopniach góra dół. Muffinki gotowe do zajadania ;)