Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem zdarzają się niezapowiedziani goście, a my nie mamy do kawy nic słodkiego...Ratunkiem mogą być te właśnie babeczki ;)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4176
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4176
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Składniki
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć je z cukrem. Następnie stale miksując dodać ser ricotta. Następnie dodać mąkę i całość (można już ręcznie) połączyć. Białka ubić na sztywną pianę, którą dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Na końcu wrzucamy umyte, osuszone i pokrojone w kostkę truskawki, mieszamy. Papilotki wypełniamy ciastem.
Pieczemy w nagrzanym do temp. 190 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min. Przed podaniem, ostudzone muffiny, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!