Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem zdarzają się niezapowiedziani goście, a my nie mamy do kawy nic słodkiego...Ratunkiem mogą być te właśnie babeczki ;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1476
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1203
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1005
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1476
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1203
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1005
Składniki
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć je z cukrem. Następnie stale miksując dodać ser ricotta. Następnie dodać mąkę i całość (można już ręcznie) połączyć. Białka ubić na sztywną pianę, którą dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Na końcu wrzucamy umyte, osuszone i pokrojone w kostkę truskawki, mieszamy. Papilotki wypełniamy ciastem.
Pieczemy w nagrzanym do temp. 190 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min. Przed podaniem, ostudzone muffiny, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!