Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem zdarzają się niezapowiedziani goście, a my nie mamy do kawy nic słodkiego...Ratunkiem mogą być te właśnie babeczki ;)
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 442
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 501
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10077
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2259
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9919
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 442
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 501
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10077
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2259
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9919
Składniki
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć je z cukrem. Następnie stale miksując dodać ser ricotta. Następnie dodać mąkę i całość (można już ręcznie) połączyć. Białka ubić na sztywną pianę, którą dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Na końcu wrzucamy umyte, osuszone i pokrojone w kostkę truskawki, mieszamy. Papilotki wypełniamy ciastem.
Pieczemy w nagrzanym do temp. 190 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min. Przed podaniem, ostudzone muffiny, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!