Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem zdarzają się niezapowiedziani goście, a my nie mamy do kawy nic słodkiego...Ratunkiem mogą być te właśnie babeczki ;)
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 224
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 134
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 224
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 134
Składniki
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć je z cukrem. Następnie stale miksując dodać ser ricotta. Następnie dodać mąkę i całość (można już ręcznie) połączyć. Białka ubić na sztywną pianę, którą dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Na końcu wrzucamy umyte, osuszone i pokrojone w kostkę truskawki, mieszamy. Papilotki wypełniamy ciastem.
Pieczemy w nagrzanym do temp. 190 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min. Przed podaniem, ostudzone muffiny, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!