Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki są niezawodne! Teraz, gdy jeszcze są truskawki, obowiązkowo musiały być też i muffinki z truskawkami. I to dwukrotnie w ciągu dwóch dni. Dlatego że po prostu są idealne - mięciutkie, wilgotne, wręcz rozpływające się w buzi;)
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 19
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 351
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 583
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 700
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 19
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 351
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 583
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 700
Składniki
Truskawki umyć, osuszyć na ręczniku papierowym, odszypułkować, 12 sztuk przekroić na pół. Jajka roztrzepać z cukrem, jogurtem, olejem, sokiem i skórką z cytryny. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wsypać do mokrych składników. Wymieszać łyżką krótko i niezbyt dokładnie. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej foremki nakładać łyżkę ciasta, w cieście zanurzyć truskawkę, przykryć ciastem i na wierzchu ułożyć połówki truskawek (przeciętą stroną do góry). Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 20-25 minut w temp. 170stC (termoobieg) do suchego patyczka. Upieczone muffinki studzić na kratce, przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Udanych wypieków!