Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam przepis na muffinki z twarogiem i wiśniami. Puszyste, wilgotne, delikatne i ładnie wyrośnięte babeczki czyli znakomity smakołyk na deser, świetnie zastąpią drożdżówkę, czy kanapki na śniadanie, można je zabrać do pracy lub na piknik. Polecam je szczególnie smakoszom słodkości.
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 381
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1207
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 98
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 381
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1207
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 98
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier kryształ i cukier wanilinowy oraz szczyptę soli, wszystko razem mieszamy. W drugiej misce umieszczamy mokre składniki czyli rozpuszczone masło, jajka oraz kefir, wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką.
Na płaski talerz przekładamy twaróg i rozgniatamy go widelcem, do sera dodajemy żółtko i całość razem mieszamy, następnie dodajemy wydrylowane i odsączone z soku wiśnie i wszystko delikatnie razem łączymy.
Do suchuch składników dodajemy mokre i całość mieszamy do połączenia się składników ale niezbyt dokładnie. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem w kolejności łyżka ciasta, łyżka masy serowej i łyżka ciasta. Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 20-25 minut, po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.