Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam przepis na muffinki z twarogiem i wiśniami. Puszyste, wilgotne, delikatne i ładnie wyrośnięte babeczki czyli znakomity smakołyk na deser, świetnie zastąpią drożdżówkę, czy kanapki na śniadanie, można je zabrać do pracy lub na piknik. Polecam je szczególnie smakoszom słodkości.
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 404
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 19
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 25868
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 404
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 19
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 25868
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier kryształ i cukier wanilinowy oraz szczyptę soli, wszystko razem mieszamy. W drugiej misce umieszczamy mokre składniki czyli rozpuszczone masło, jajka oraz kefir, wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką.
Na płaski talerz przekładamy twaróg i rozgniatamy go widelcem, do sera dodajemy żółtko i całość razem mieszamy, następnie dodajemy wydrylowane i odsączone z soku wiśnie i wszystko delikatnie razem łączymy.
Do suchuch składników dodajemy mokre i całość mieszamy do połączenia się składników ale niezbyt dokładnie. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem w kolejności łyżka ciasta, łyżka masy serowej i łyżka ciasta. Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 20-25 minut, po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.