Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam przepis na muffinki z twarogiem i wiśniami. Puszyste, wilgotne, delikatne i ładnie wyrośnięte babeczki czyli znakomity smakołyk na deser, świetnie zastąpią drożdżówkę, czy kanapki na śniadanie, można je zabrać do pracy lub na piknik. Polecam je szczególnie smakoszom słodkości.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424754
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10618
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336917
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4715
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424754
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10618
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336917
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4715
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier kryształ i cukier wanilinowy oraz szczyptę soli, wszystko razem mieszamy. W drugiej misce umieszczamy mokre składniki czyli rozpuszczone masło, jajka oraz kefir, wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką.
Na płaski talerz przekładamy twaróg i rozgniatamy go widelcem, do sera dodajemy żółtko i całość razem mieszamy, następnie dodajemy wydrylowane i odsączone z soku wiśnie i wszystko delikatnie razem łączymy.
Do suchuch składników dodajemy mokre i całość mieszamy do połączenia się składników ale niezbyt dokładnie. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem w kolejności łyżka ciasta, łyżka masy serowej i łyżka ciasta. Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 20-25 minut, po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.