Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie muffinki przygotowałam dla moich wnucząt na wspólnie spędzony weekend. Muffinki bardzo im się spodobały i byli zachwyceni po za tym szybko znikały ze stołu.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
W jednej misce wymieszaj mąkę, cukry, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli, w drugiej misce wymieszaj mleko z wodą gazowaną, olejem i jajkami, obydwie masy dokładnie połącz z sobą, na samym końcu dodaj połamaną na kawałki czekoladę delikatnie wymieszaj. Foremkę na muffinki wyłóż papierowymi papilotkami i napełnij je ciastem do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzej do 180 - 190 stopni i piec około 20 minut. Po upieczeniu wystudź. Wystudzone udekoruj masą cukrową w formie trawy, oto jak dekorować. Zieloną masę cukrową włóż do praski na czosnek , przeciśnij i powstałe nitki wsuń wprost na muffimki ściągając nożem. Udekoruj czym się da u mnie grzybki kwiatki z masy cukrowej i motylki.