Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki upiekłam na majówkę, przepis bardzo prosty i szybki , a babeczki smaczne w sam raz do popołudniowej kawki. Polecam
miska, ubijak ręczny, szklanka, łyżka, foremka na muffiny, papilotki papierowe,
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8736
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8736
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Składniki
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i cukier waniliowy wymieszać, w drugiej misce wymieszać jajka , mleko oraz olej. Następnie suche składniki dodać do mokrych i wymieszać do połączenia. Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami i nakładać po 2 łyżki ciasta, włożyć po 1 łyżeczce dżemu i dołożyć ciasta do 3/4 wysokości. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 20 -25 minut. (a najlepiej do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu posypać wiórkami kokosowymi lub oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Babeczki muffinkowe gotowe do podania,