Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki upiekłam na majówkę, przepis bardzo prosty i szybki , a babeczki smaczne w sam raz do popołudniowej kawki. Polecam
miska, ubijak ręczny, szklanka, łyżka, foremka na muffiny, papilotki papierowe,
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3847
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1329
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3847
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1329
Składniki
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i cukier waniliowy wymieszać, w drugiej misce wymieszać jajka , mleko oraz olej. Następnie suche składniki dodać do mokrych i wymieszać do połączenia. Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami i nakładać po 2 łyżki ciasta, włożyć po 1 łyżeczce dżemu i dołożyć ciasta do 3/4 wysokości. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 20 -25 minut. (a najlepiej do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu posypać wiórkami kokosowymi lub oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Babeczki muffinkowe gotowe do podania,