Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta coraz bliżej. Świetnie nadają się na świąteczny stół. Cieszą oko i przede wszystkim brzuszek. :)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3851
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 994
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3851
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 994
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Zaczynamy od zrobienia muffinek. Do miski wsypujemy wszystkie sypkie składniki (mąkę, kakao, cukier puder, proszek do pieczenia, sól) i mieszamy ze sobą. Następnie w miseczce roztrzepujemy jajko i mleko. Do sypkich składników powoli wlewamy przestudzone roztopione masło i połowę jajka i mleka. Wszystko energicznie mieszamy i wlewamy pozostałą cześć jajka i mleka. W formie do pieczenia muffinków układamy papilotki. Wypełniamy je do 2/3 wysokości. Muffinki pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 20-25 minut.
Kiedy babeczki całkowicie się wystudzą przechodzimy do robienia kremu. Krem przygotowujemy zgodnie z przepisem z tyłu opakowania ( ja wybrałam wersję z samym mlekiem). Krem przekładamy do szprycy i dekorujemy babeczki. Do pozostałego kremu dodajemy zielony barwnik spożywczy. Intensywność koloru zależy od ilości danego barwnika, także tutaj wedle upodobań kolorystycznych dodajcie.
Zieloną masę przekładamy do szprycy i dekorujemy nią wafelki do lodów od góry do dołu. Udekorowany wafelek stawiamy na muffince z białym kremem. Całość posypujemy cukrem perlistym i wkładamy do lodówki. RADA: Jeśli zielony krem nie będzie zbyt ścisły włóż go na chwilę do lodówki.