Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny jogurtowe z dżemem wiśniowym oraz delikatnym kremem na wierzchu jest to klasyk wśród wszystkich muffinek. To jeden z najprostszych oraz sprawdzonych przepisów na muffinki, które wyjdą każdemu! Przynajmniej powinny ???? Wychodzą dość wilgotne, mięciutkie i chętnie do nich powracam.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 816
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 76
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9208
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 816
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 76
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9208
Składniki
Przestudzone, rozpuszczone masło oraz pozostałe składniki wkładamy do większej miski. Całość miksujemy kilka sekund do momentu aż składniki się połączą. Zbyt długie miksowanie może spowodować, że będą trochę gumowate. Przelewamy masę po jednej łyżce do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, nakładamy łyżeczkę dżemu, przykrywamy drugą łyżką ciasta i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 25 minut w 170°C (do tzw. suchego patyczka). Gdy będą gotowe, przestygnięte wtedy przygotowujemy krem do dekoracji. Zimną śmietankę miksujemy wraz ze śmietan-fixem, cukrem pudrem, gdy będzie już sztywna masa to dodajemy mascarpone, dalej miksujemy. Przekładamy do rękawa cukierniczego, dekorujemy nim wierzch muffinek.