Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkości nigdy za wiele, więc mam dla Was o wiele mniej skomplikowany przepis niż na ostatni sernik :) Ps. Oszczędziłem smerfy :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8279
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2853
Polecam.
Odsłon: 1501
Polecam.
Odsłon: 444
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8279
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2853
Polecam.
Odsłon: 1501
Polecam.
Odsłon: 444
Składniki
Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier i mieszamy. Mleko łączymy z jajkiem, sokiem, skórką z limonki i oliwą, wlewamy do suchych składników i łączymy dokładnie. Wkładamy ¾ ciasta do każdego papierowej formy i układamy truskawki na wierzch. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!