Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkości nigdy za wiele, więc mam dla Was o wiele mniej skomplikowany przepis niż na ostatni sernik :) Ps. Oszczędziłem smerfy :)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 223
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 340
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 300
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 223
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 340
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 300
Składniki
Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier i mieszamy. Mleko łączymy z jajkiem, sokiem, skórką z limonki i oliwą, wlewamy do suchych składników i łączymy dokładnie. Wkładamy ¾ ciasta do każdego papierowej formy i układamy truskawki na wierzch. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!