Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka bardzo dobrze sprawdza się także w deserach! Przykładem na to są bardzo smaczne muffiny marchewkowe!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Następnie dodać mleko, olej i marchewkę startą na drobnych oczkach, wymieszać. Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą oraz cynamon. Całość połączyć. Na końcu dodać pokrojone orzechy włoskie, wymieszać.
Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20-25 min. Śmietanę ubić na sztywno, przyozdobić wystudzone muffiny, posypać marchewką startą na drobnych oczkach, dodać listek mięty. Smacznego!