Do góry

Desery Przepis na:

Muffiny potrójnie czekoladowe

Przepis dnia 2011-08-31
Muffiny potrójnie czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 630

Dodano:

Odsłon: 13999

najlepsze muffiny jakie jadłam do tej pory. mocno czekoladowe i słodkie.

Składniki

  • mąka, 250g
  • cukier, 100g
  • masło, 80g
  • czekolada gorzka, 100g
  • Czekolada mleczna, 50g
  • czekolada biała, 50g
  • kakao, 2 łyżki
  • proszek do pieczenia, 1,5 łyżeczki
  • soda, 1/4 łyżeczki
  • jajka, 2
  • śmietana kwaśna, 200ml
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Muffiny potrójnie czekoladowe

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą.

  2. Czekoladę gorzką rozpuścić z masłem na małym ogniu. Mleczną i białą pokroić na małe kawałeczki i wymieszać z mąką.

  3. Jajka ubić z cukrem. Dolać śmietanę i wystudzoną z masłem czekoladę. Połączyć z mąką, wymieszać.

  4. Przelać masę do foremek na muffinki. Piec 25min w temp 200*C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biancorossa 30 sierpnia 2011 Trzy rodzaje czekolady kuszą niesamowicie.Blog też cudny

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 30 sierpnia 2011 Uwielbiam muffiny w każdej postaci:)Te muszą być pyszne,na pewno zrobię:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń