Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na muffiny. Dla tych, którzy lubią kremowe wykończenia:) Przepis pochodzi ze strony mojepysznosci.blox.pl. Polecam smakoszom tiramisu
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3150
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 416
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3150
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 416
Składniki
W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Masło z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować na białą, puszystą masę. Wbić jajko, miksować aż masa będzie głądka. Do maślanej masy wlewać na przemian suche składniki i mleko. Na koniec dodać śmietanę i wszystko dokłądnie, ale krótko wymieszcać. Piec w nagrzanym piekarniku 25-30 min w temp. 180 stopni
Krem: śmietanę ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać fix, ubitą śmietanę wymieszać z serkiem mascarpone. Ostrym nożykiem wyciąć górę muffin w stożek, nasączyć ponczem, nałożyć krem posypać kakao