Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1405
Dodano: 08.11.2010
Odsłon: 2279
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Masło (50- 60 g) rozpuścić i przestudzić. W jednej misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier. Do przestudzonego masła wlać mleko i dodać roztrzepane jajko. Wymieszać suche składniki z mokrymi, a następnie wmieszać owoce.
Z orzechów włoskich, masła i mąki zrobić kruszonkę.
Ciastem wypełnić foremki do muffinek wyłożone papilotkami, na wierzchu posypać kruszonką. Piec w temp. 180 st. C przez około 25 min, aż kruszonka nabierze złoto- brązowego koloru. Wystudzić na kratce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

pierozki2 18 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Mufinka tylko ładnie wygląda,a smakuje wręcz :(Nie polecam
0 Kto głosował? | Odpowiedz

mimi619 14 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Kurczę jak to pieknie wygląda :)Przypomina mi się lato....
Pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz